Nieuwsbrief 23 september 2023

Nieuwsbrief 23 september 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

 

2‍3 september 2023

Nieuwsbrief TAS'82

‍Welkom bij de nieuwsbrief van deze week, fijn dat je weer meeleest. We hebben best wel wat te melden, dus we gaan snel van start. Veel leesplezier!

Weer of geen weer

Het was wisselvallig weer de afgelopen dagen, af en toe zette iemand boven de kraan flink open… Mooi om te zien, dat er ook onder die omstandigheden gewoon getraind werd, door jong en oud. Goed hoor! 

WK obstacle run

Afgelopen week vond het WK obstacle run plaats en daar namen onze junioren Salomon en Roxy Vis aan deel. In het Noordhollands Dagblad (NHD) stond vorige week een leuk artikel: 

 

Inmiddels is het WK dus al achter de rug en het NHD schreef daar het volgende over:

De bescheiden afvaardiging van Survival Alkmaar is voldaan teruggekeerd van de WK obstacle run in België. Judith Vis uit Schagen boekte het grootste clubsucces in het Thor Park van Genk, door bij de vrouwen eerste te worden op de acht kilometer. In tegenstelling tot de overige wedstrijden waarvoor de deelnemers zich moesten kwalificeren was hier sprake van een open inschrijving.

 

Er waren dik vierduizend atleten uit 115 landen van de partij in de grootschalige driedaagse. Ze kwamen uit Europa tot alle delen van Afrika, van Noord- en Zuid-Amerika tot Azië naar het 12.000 hectare grote natuurgebied in Belgisch Limburg waar tienduizend bezoekers getuige waren.

 

Ook voor de deelnemers was het van de beginceremonie tot het sluitingsproces een grote belevenis. ,,We zaten net als alle deelnemende landen ook met de hele Nederlandse ploeg in een grote tent. Dat was vet gaaf’’, zegt Salomon Vis (14) die knap zesde werd in een veld van 38 leeftijdsgenoten. ,,Ik denk niet dat er veel meer in zat. Ik heb alles gegeven.’’


Zijn tweelingzus Roxy, Luuk van Oeveren en Nina Mors eindigden net als Zeger Vis en Jurgen Verstegen bij de senioren buiten de top tien.


We feliciteren de familie Vis met hun knappe prestatie!

Clubcompetitie

Knappe prestaties werden ook geleverd door de TAS'82 atleten die deelnamen aan de Dam tot Dam loop, die meetelde voor de clubcompetitie. Het was minder warm dan voooraf gevreesd werd. Niet dat het dan gelijk ‘appeltje eitje’ is, maar het zal wel iets gescheeld hebben. Voor de uitslagen van onze atleten kijk je op

https://tas82.nl/hardlopen/uitslagen-m/wedstrijden-hardlopen

 

Op 1oktober a.s. is het Rondje Bergen als derde wedstrijd van de clubcompetitie aan de beurt. Er kan gekozen worden tussen een 5 en 10 km. Voor de jeugd is er een 1000 en 2000 meter wedstrijd. De looproute van Rondje Bergen voert door het centrum van Bergen, de omgelegen bossen en het prachtige duingebied. 

Let op: Inschrijven kan tot en met 28 september a.s. en na-inschrijven is niet mogelijk. Voor alle info en inschrijven kijk je op https://www.rondjebergen.nl/

 

We richten de blik daarna op wedstrijd nummer vier, en dat is de Kermisloop in Petten, op zondag 15 oktober. Inschrijven doe je daar op de dag zelf!

 

Wandeltip

Op zaterdag 14 oktober a.s. staat de 9e editie van de Amsterdam City Walk op de wandelagenda. Dit evenement door de hoofdstad is geschikt voor ieder wandelniveau. Met afstanden van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km is er voor ieder wat wils. 

 

De zes verschillende afstanden maken de Amsterdam City Walk toegankelijk voor iedereen. Iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Uniek aan de Amsterdam City Walk is dat het evenement drie startlocaties verspreid over de stad kent. De 10 km start in het hart van de stad, op het Rembrandtplein. De 14 km-wandelaars starten om de hoek van het Westerpark. En de deelnemers aan de vier langere afstanden starten vanuit het iconische Olympisch Stadion.

 

 

Onderweg komen alle deelnemers volop gezelligheid tegen bij de verzorgingsposten, die veelal bij of op bekende Amsterdamse locaties staan. Denk aan de Haarlemmerpoort, het Sarphatipark en het Vondelpark. Nieuw tijdens de 9e editie van de Amsterdam City Walk is dat de beroemde Westerkerk een van de verzorgingsposten voor de 10, 17, 26 en 33 km is. Deelnemers krijgen alle tijd om de kerk, waar Prinses Beatrix getrouwd is en waar Rembrandt van Rijn begraven ligt, te bekijken.

Voor alle info en inschrijven kijk je op https://www.amsterdamcitywalk.nl/

Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club: dat is de stelling van de Rabobank. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom investeert de Rabobank graag in clubs en verenigingen. TAS'82 doet hier natuurljk ook aan mee!

 

Als Rabo-lid kun je ieder jaar stemmen op jouw drie favoriete clubs en het is natuurlijk duidelijk dat wij daar bij horen😜 Er kan gestemd worden tot 26 september a.s.. Heb je nog niet gestemd? Wacht dan niet langer en breng je stem in de Rabobank app of op de website https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen

Oh ja, als je TAS’82 niet direct kan vinden, probeer dan Trim en atletiekvereniging Schagen. We staan er echt tussen (regio Kop van Noord-Holland), zoals ook te zien is op het overzicht van alle deelnemende clubs https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport/club-overzicht

Update baanrenovatie

Deze week hadden Ton Berkhout en Leen de Wit een voortgangsoverleg met de gemeente over de renovatie van onze baan. De korte conclusie luidt, dat het allemaal goed verloopt. Zo heeft het team van Polytan deze week de verende onderlaag aangebracht op het asfalt. Daarmee is een flinke stap in de goede richting gezet!

 

Wat moet er de komende weken allemaal nog gebeuren? We zetten het even op een rijtje:

Week 39 (komende week)

 • Laatste stukken verende onderlaag aanbrengen en toplaag spuiten;
 • Een groep vrijwilligers gaat de bestaande reclameborden en houten palen weghalen

Week 40 

 • De verende onderlaag en gespoten toplaag moeten uitdampen;
 • De hoogspringbak met mat verplaatsen richting Tramhalte;
 • Rijplaten op baan en fietspad verwijderen;
 • Voorterrein uitvlakken en opnieuw inzaaien

Week 41 

 • Afdekking afvoergoten aanbrengen;
 • Belijning aanbrengen

Week 42 

 • Kunstgras aanbrengen bij locaties technische nummers;
 • Nieuw hekwerk voor reclameborden plaatsen

Week 43 

 • Nieuwe hekwerk voor reclameborden plaatsen en deze terugplaatsen;
 • Oplevering!

Kleine disclaimer: dit is de planning en in de uitvoering kan het mee- of tegenvallen... Hoe dan ook, het begint op te schieten en de spreekwoordelijke finish komt in zicht!

 

Diamond League

Het baanseizoen voor de topatleten zit erop. Afgelopen weekend werd de afsluitende wedstrijd in de Diamond League gehouden in Eugene (VS). En ja, je zou er aan kunnen gaan wennen, maar Femke Bol bewees ook daar haar klasse.


Kijk in onderstaand filmpje naar een mooie reeks hoogtepunten. Het hoogtepunt in letterlijke zin werd geleverd door Armand Duplantis, die de lat van zijn eigen wereldrecord weer wat hoger legde en met de polsstok over 6 meter 23 ging!


Zo, hopelijk ben je na het lezen van de nieuwsbrief weer een beetje op de hoogte;-) Dank voor je aandacht en prettig weekend! Sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen! Weer of geen weer...