Nieuwsbrief 14 oktober 2023

Nieuwsbrief 14 oktober 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

1‍4 oktober 2023 ‍

Nieuwsbrief TAS'82

Welkom bij de nieuwsbrief van deze week, gevuld met een paar ‘vaste onderwerpen’ en mooi financieel nieuws, nog heet van de naald. Laten we daar ook gelijk maar mee beginnen. Veel leesplezier!

Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club, zo luidt het motto van de Rabobank. Het is als een tweede huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Onze vereniging deed dit jaar ook weer mee met de Rabo ClubSupport actie en van 4 september t/m 26 september konden leden van De Rabobank hun stem uitbrengen. 

 

Donderdagmiddag kwam Trudy de Boer namens de Rabobank de uitslag bekendmaken en op de cheque die zij aan onze penningmeester Hans Naberhuis overhandigde, stond het mooie bedrag van €558,31. Dank aan de Rabobank én iedereen die op onze vereniging gestemd heeft!

 

 

Het geld zal gebruikt worden voor de aanschaf van nieuwe trainingsmaterialen. Dus trainers, kom maar op met dat verlanglijstje😜

Amsterdam Marathon

Nee, een verbetering van het wereldrecord (door Kelvin Kiptum) en Europees record (door Sifan Hassan) zoals afgelopen zondag in Chicago zit er morgen bij de Amsterdam Marathon niet in, vrezen we. Het kan niet elke week feest zijn…Kiptum en Hassan, wat een geweldenaars!

 

Dat neemt niet weg dat we ons mogen verheugen op een prachtige Amsterdam Marathon, waar gewoon ook keihard gelopen zal worden. Met prachtige beelden van het unieke parcours door de stad, het zware stuk langs de Amstel en de finish in het Olympisch stadion. Er wordt vroeg gestart, om 09:00 om precies te zijn en de NOS zendt het live uit. 

Clubcompetitie

Morgen vindt de Kermisloop in Petten plaats en deze telt mee voor onze clubcompetitie. Er kan gekozen worden uit de 5 en de 10 km. en inschrijven doe je ter plekke. De inschrijving sluit om 10:45, het startschot valt om 11:00.

 

Er is ook een leuk programma voor de jeugd, de Pettenvlet Kidsrun. Inschrijven kan tot 10:15, waarna er om 10:20 gestart wordt in de volgende groepen:

  • Jeugd 2 t/m 4 jaar – 1 ronde (+/- 400 m) starten als eerste;
  • Jeugd 5 t/m 8 jaar – 2 rondes (+/- 800 m) start als de jongste jeugd klaar is;
  • Jeugd 9 t/m 11 jaar – 3 rondes (+/- 1200 m) start als jeugd 5 t/m 8 klaar is.

 

Als we iets verder in de agenda van de clubcompetitie kijken, dan zien we op 29 oktober de Parkcross in Hoorn staan. De dames krijgen daar 5,5 km. voor de voeten, de heren 7,8. De dames starten om 10:45, de heren een uur later. Locatie is de Risdammerhout in Hoorn en inschrijven doe je hier: https://inschrijven.nl/form/2023102951342-nl

 

En ja, op 5 november staat er boerenkoolstamp op het menu. Ofwel, de Boerenkoolloop in Warmenhuizen. Met een 5 en 10 km. voor de hardlopers senioren, 1200 meter voor de jeugd en er kan ook gewandeld worden! Voor info en inschrijven kijk je op https://boerenkoolloop.nl/

Update baanrenovatie

De update van deze week is beperkt. Het voorterrein is opgeruimd, grotendeels vlak en ingezaaid. Grotendeels ja, want er is een heuveltje ontstaan dat, zo lijkt het, zal blijven liggen. Nu ligt het niemand in de weg en inmiddels gaat het gerucht dat de trainers het heuveltje zo kun en dan in het programma op zullen nemen. We laten ons verrassen...


Vanwege de onzekerheden met betrekking tot de planning en uitvoering van de renovatie is het bestuur nog wat voorzichtig geweest met het vastzetten van een datum voor de officiële opening. Maar nu de laatste belangrijke werkzaamheden gepland zijn (het aanbrengen van de afvoergoten en de belijning) en de oplevering steeds dichterbij komt, is er een datum geprikt: zaterdag 11 november a.s.

 

Aan de precieze invulling wordt nog gewerkt, maar het idee is om op die dag zo rond 14:00 de officiële opening te verrichten, gevolgd door een leuke Renovatieloop op en rond de baan. Nadere details volgen de komende tijd, maar zet zaterdagmiddag 11 november alvast in je agenda!

Wandelen met TAS’82

Iedere zaterdag om 09:00 (vertrek vanaf de Spartahal) kan er onder deskundige begeleiding met een gezellige groep gewandeld worden in de Schoorlse duinen. Het is daar altijd prachtig, ook nu de herfst begonnen is. De wandelgidsen van TAS’82 kennen elk paadje en leiden je naar verrassende plekken. 

 

Schoorl verveelt dus nooit, maar verandering van spijs doet eten, toch? Daarom wordt er op de eerste zaterdag van de maand altijd in een andere omgeving gelopen. Vorige week zaterdag was het de eerste van de maand en gids Jaap Barsingerhorn had een prachtige wandeling op Wieringen uitgezet. Het was genieten geblazen! Wil je ook eens meelopen of meedoen bij een van de andere wandeltrainingen? Trek gerust je stoute schoenen aan, je bent van harte welkom!

Zo, we sluiten de nieuwsbrief af. Dank voor je aandacht en prettig weekend! Sportieve groet van de redactie.

Lopen, gewoon lekker lopen!