Nieuwsbrief 11 november 2023

Nieuwsbrief 11 november 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

1‍1 november 2023 ‍

Nieuwsbrief TAS'82

‍Welkom bij de nieuwsbief van deze week. De elfde van de elfde: keuvelen, de opening van het carnavalseizoen, maar vooral de officiële heropening van onze baan! En hoewel er al de nodige ruchtbaarheid aan gegeven is, beginnen we deze nieuwsbrief met het programma voor vanmiddag. Veel leesplezier!

Heropening baan

De vernieuwing van de baan is geen alledaagse gebeurtenis en daarom staan we vanmiddag officieel stil bij deze mijlpaal. Er is een leuk en actief programma opgesteld en dat ziet er als volgt uit:

13:55 uur​: welkom door de voorzitter;

14:00 uur​: officiële opening door sportwethouder Puck de Nijs;

14:15 uur​: pupillen-, junioren en senioren/masters wedstrijd;

-kogelstoten, -verspringen, -hoogspringen en een 400 mtr. op de baan;

14:15 uur​: wandelen rondom Muggenburg;

15:15 uur​:  wandel- en hardloopbootcamp;

15:30 uur​: renovatieloop TAS’82-baan over 5 en 10 km in en rond Muggenburg;

16:30 uur​: borrel;

18:00 uur: ​op naar het Sint Maarten feest


We hopen je te zien vanmiddag!

 

Verrassende wandeling

Zaterdag 4 november was het weer zover: de eerste zaterdag van de maand. In plaats van Schoorl werd een andere omgeving verkend. Deze keer nam gids Jaap Barsingerhorn de wandelgroep mee naar Noorderhaven en Julianadorp voor een mooie wandeling van 8 km. Voor de meesten was het onbekend terrein en daarom een leuke en sportieve kennismaking met deze hoek van Noord Holland. 

 

Wat is Noorderhaven een gigantisch groot complex, daar hadden de meesten geen weet van. We hebben er maar een klein gedeelte van gezien want ook Julianadorp had onze belangstelling. Bij de auto's aangekomen werd de wandeling afgesloten met een heerlijk kopje thee en een koekje, waarna Jaap bedankt werd voor dit mooie (droge) begin van de zaterdag.


Wil je ook een keer meewandelen en onze omgeving op een verrassende manier beter leren kennen? Kijk dan op de TAS’82 site. Je bent van harte welkom!

 

Clubcompetitie

Afgelopen zondag was het tijd voor de Boerenkoolloop en daar stonden uiteraard veel TAS’82 atleten aan de start. Zowel op de 5 als 10 kilometer wisten sommige atleten hun persoonlijk parcoursrecord aan te scherpen. Dan smaakt die boerenkool extra lekker;-)

De uitslag is inmiddels verwerkt in de stand van de clubcompetitie en heeft voor wat verschuivingen gezorgd. Klik hier om de stand te bekijken: https://tas82.nl/hardlopen/clubcompetitie/stand-clubcompetitie

 

De volgende wedstrijd in de clubcompetitie is de Keizercross in het Pettemerbos op zaterdag 18 november. Inschrijven doe je daar ter plekke, tot vlak voor de wedstrijd;-)


Weer twee weken later, op zondag 3 december, staat de Duincross in Den Helder op het programma. Voor info en inschrijven kijk je op https://noordkopatletiek.nl/SSL/

 

 

Halve van Egmond

Met het verstrijken van de tijd ontkomen we er niet aan om af en toe eens naar 2024 te kijken. Het eerste grote evenement dat we tegenkomen is de Halve van Egmond. Voor veel mensen een klassieker, die ze niet willen missen. Inschrijven kan op https://www.nnegmondhalvemarathon.nl/

 

De organisatie zegt dat het hard gaat met de inschrijvingen, wil je zeker zijn van een startbewijs dan moet je misschien niet te lang wachten. Voor de volledigheid melden we nog dat er naast de halve ook een kwart marathon gelopen kan worden en dat deze wedstrijd meetelt voor de clubcompetitie.

 

Dit is het voor deze week. In de volgende nieuwsbrief doen we uiteraard verslag van de heropening van onze baan. Prettig weekend en sportieve groet van de redactie.

 

Lopen, gewoon lekker lopen. Op onze vernieuwde baan!