Nieuwsbrief 18 november 2023

Nieuwsbrief 18 november 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

1‍8 november 2023

Nieuwsbrief TAS'82

Welkom bij de nieuwsbrief van deze week, waarin we natuurlijk uitgebreid terugblikken op de geslaagde officiële heropening van onze baan. Veel lees- en kijkplezier!

Heropening baan

Vorige week was het zover: de officiële heropening van onze baan. 

Stipt om 14:00 nam voorzitter Ton Berkhout het woord en nam de aanwezigen (leuk dat er zoveel belangstelling was!) eerst mee terug in de tijd.

 

Van trainen op het industrieterrein, via de schelpenbaan rond het het trainingsveld van voetbalvereniging Schagen tot de eerste kunststofbaan. Die het 21 jaar uitgehouden heeft en nu dus grondig gerenoveerd en van een nieuwe toplaag is voorzien. “Wat loopt ie lekker!” is wat je elke atleet hoort zeggen. Verder is het een grote vooruitgang dat alle technische nummers nu op het middenterrein gesitueerd zijn.

 

Vervolgens sprak Ton zijn dank uit aan de gemeente voor de constructieve samenwerking, aan de trainers en leden voor hun inzet en flexibiliteit in de afgelopen periode en vergat hij ook de Rangers niet, waar wij tijdens de renovatie fijn hebben kunnen trainen. 

 

Daarna was het woord aan wethouder Puck de Nijs die het belang van sporten in verenigingsverband onderstreepte en TAS’82 een voorbeeld noemde van een vereniging waar sportiviteit, gezelligheid en verbondenheid hand in hand gaan.

 

Puck nodigde alle aanwezige kinderen uit om de eerste officiële ronde op de vernieuwde baan te lopen. Dat lieten zij zich geen twee keer zeggen en na het “3-2-1 start” van Puck gingen zij er enthousiast vandoor. Voor de jongsten bleek een hele ronde nog best een afstand, maar onder luide aanmoedigingen kwam uiteindelijk iedereen over de finish. Hiermee was de officiële heropening een feit en werd begonnen met de rest van het sportieve programma. 

 

 

Onder leiding van Jaap Barsingerhorn vertrok een flinke groep wandelaar voor een mooie ronde om Schagen. De jeugd begon aan een kleine onderlinge competitie: hoog-ver-kogel-400 meter waren de onderdelen die met veel enthousiasme werden afgewerkt.

 

Later in de middag verzorgde Janny de Wit een gevarieerd wandel- en hardloop bootcamp en werd ook het startsein gegeven voor de Renovatieloop ‘nieuwe stijl’ van 5 kilometer om en door Muggenburg. Vooraf was al duidelijk dat de schoenen niet schoon zouden blijven op het dijkje, maar dat mocht de pret niet drukken. Er waren zelfs lopers die het rondje twee keer deden💪

 

Na afloop van de sportieve activiteiten werd in de kantine onder het genot van een drankje nog gezellig nagepraat. We kijken terug op een geslaagde middag en bedanken uiteraard iedereen die zich ingespannen heeft om er een succes van te maken!

 

Uitslagen 

We vestigen nog eens de aandacht op de uitslagenpagina op onze website. TAS’82 atleten die waar dan ook hebben deelgenomen aan een hardloopevenement kunnen dit op eenvoudige wijze via het digitale formulier (kies op de website hardlopen => uitslagen => insturen) laten weten. De uitslag/prestatie komt dan op de uitslagenpagina terecht.

 

 

Het is hartstikke leuk om zo nu en dan eens te kijken waar andere leden aan de start zijn verschenen. En hoe ze het hebben gedaan natuurlijk. Een blik op de uitslagen van de laatste tijd leert bijvoorbeeld dat TAS’82 atleten op diverse afstanden actief zijn geweest in Dublin, Eindhoven, op Terschelling en Wieringerwerf.

 

De uitslagen van wedstrijden uit de clubcompetitie hoeven overigens niet ingestuurd te worden: deze worden door Aiko Pastoor en Cees Kersten actief ‘opgehaald’ en aan het overzicht toegevoegd.

 

Clubcompetitie

De eerstvolgende wedstrijd in de clubcompetitie is de Keizercross in het Pettemerbos, vanmiddag om 15:30. Aanmelden doe je daar ter plekke, tot vlak voor de start. Dus waar je het ook van af laat hangen (het weer, zin, tijd, fitheid, om maar eens een paar dingen te noemen), je kan tot kort voor de start de knoop nog doorhakken;-)


Over twee weken, op zondag 3 december, staat dan de Duincross in Den Helder op het programma. Voor info en inschrijven kijk je ohttps://noordkopatletiek.nl/SSL/

 

 

En weer een week later gaan we natuurlijk allemaal voor dat heerlijke emmertje snert dat de beloning vormt als je meedoet aan -jawel- de Snertloop in ’t Veld. 

We melden alvast dat er gewerkt wordt aan de Rijdersstraat en om die reden is het parcours aangepast. Start en finish vinden nu plaats op het terrein van J&T bloembollen aan de Koggeweg. Omkleden en douchen (en koffiedrinken😜) kan wel gewoon in de VZV sporthal. Voor info en inschrijven kijk je op https://tav80.nl/

Beelden van vroeger

Met de renovatie van de baan is een nieuwe mijlpaal aan de geschiedenis van onze vereniging toegevoegd. In het archief vonden we het volgende filmpje van de Renovatieloop in 1983. Een mijlpaal uit het prille begin en ja, dat is lang geleden… De Renovatieloop werd toen in het centrum van Schagen gehouden en wellicht zie je nog bekenden door het beeld schieten! 

 

De redactie bedankt je voor je aandacht. Goed weekend en sportieve groet!

Lopen, gewoon lekker lopen. Op onze vernieuwde baan!