Nieuwsbrief 25 november 2023

Nieuwsbrief 25 november 2023

Problemen met het bekijken van deze email?  Bekijk dit bericht online 

2‍5 november 2023

Nieuwsbrief TAS'82

‍Uitslagen, tja: ze kunnen meevallen, tegenvallen en verrassen. We zien dat op veel terreinen, ook in onze clubcompetitie. In de nieuwsbrief van deze week besteden we er aandacht aan. Fijn dat je weer meeleest trouwens, welkom!

Clubcompetitie

We schrijven bijna wekelijks over de clubcompetitie. Sinds de eerste wedstrijd in Zijdewind op 9 september (weten jullie nog hoe warm het toen was🥵) zijn we nu een paar maanden onderweg. Vorige week bij de Keizercross (wedstrijd nummer 7) waren de omstandigheden heel anders☔️🧤🧣 Typisch crossweertje, zou je ook kunnen zeggen. Het is ook tijd om een tussenbalans op te maken, dus eerst maar eens even het volgende bericht van Aiko en Cees over de handicaps:

 In november kijken we altijd of de handicaps een beetje kloppen. Als we grote uitschieters hebben (naar boven of naar beneden), passen we deze met een formule aan.

Dit jaar hebben we voor een 6-tal mensen een kleine aanpassing gedaan. De koplopers staan nu iets dichterbij en zijn gewoon nog te pakken!

Voor deze aanpassing moet je minimaal 3 loopjes gedaan hebben. Voor mensen die in een later stadium pas aan die 3 loopjes komen, kan de formule alsnog toegepast worden.


Sportieve groet,


Aiko en Cees


De stand

Als we naar de stand kijken, zien we dat Allard Pliester aan kop gaat, gevolgd door René Bakker. De derde plaats wordt gedeeld door Peter Fennema en Ben Schilder. De race is nog lang niet gelopen, de verschillen zijn gering en met een hele goede uitslag kunnen alle atleten in een keer een flinke sprong maken, zoals Aiko en Cees terecht schrijven! 


Komende wedstrijden

  • Duincross in Den Helder op zondag 3 december. Inschrijven kan tot vrijdag 1 december op https://inschrijven.nl/form/2023120351342-nl Voor de twijfelaars blijven nog de overgebleven startnummers op de dag zelf, het wedstrijdsecretariaat is op de wedstrijddag vanaf 09.15 geopend voor afhalen startnummers en na-inschrijving;
  • Snertloop in ’t Veld op zondag 10 december. Inschrijven alleen online tot 6 december op https://tav80.nl/snertloop-t-veld/algemene-informatie-en-inschrijving/
  • Oudejaars dijkenloop in Aartswoud op zondag 31 december. Info over inschrijven hebben we nog niet kunnen vinden, maar volgt vast binnenkort.

Crosscompetitie jeugd

Voor onze jeugdleden is er nog geen clubcompetitie (misschien een idee?), maar zij kunnen in deze tijd van het jaar wel meedoen aan de crosscompetitie. Marjolein Kok schrijft er het volgende over:

Op zaterdag 11 november was de 1e cross competitie voor de jeugd. Salomon, Roxy, Mirte en Kevin hebben het super goed gedaan! Door het weer van de afgelopen weken werd het een echte cross met veel water en modder! Wat hebben ze genoten, lekker racen door de modder met een heerlijk zonnetje erbij!

 

De 2e crosswedstrijd komt er al weer aan! Op zaterdag 9 december a.s. staat deze gepland bij Lycurgus in Assendelft. Je kan je alweer opgeven hiervoor, graag door een mail te sturen naar wedstrijdsecretariaat@tas82.nl en vermeld daarin even je geboortedatum.

Na opgave worden de chronoloog en andere nuttige info per mail aan de deelnemers doorgegeven. Inmiddels hebben al 4 jeugdleden zich hiervoor opgegeven. Wie doet er nog meer mee?


Sportieve groet,

Marjolein Kok (Jeugd wedstrijdsecretariaat)

 

’t Boshuis Hopman

Iedereen die geregeld ronddwaalt in het bos- en duingebied bij Schoorl zal dit huis kennen. Het is misschien aardig om te weten dat dit huis vernoemd is naar de familie Hopman die er tot 2015 heeft gewoond. Lange tijd heeft het gediend als voermanshuis. De bewoner Jaap Hopman, in dienst van Staatsbosbeheer, sleepte met een paard het gekapte hout uit het bos. Zoon Rinus nam later deze taak van zijn vader over. Het paard stond dan in de stal naast het huis. De stal is in de vorige eeuw afgebrand. Nu is ‘t Boshuis Hopman waar nodig verbouwd en opgeknapt tot een vierpersoons vakantiewoning.


Wandeltip van Sint

Dat Sinterklaas echt overal langskomt blijkt wel uit het feit dat er een heus Sinterklaaspad is in de Schoorlse Duinen. Dat lezen we op de site van Staatsbosbeheer

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/sinterklaaspad-schoorlse-duinen:

Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen en maak je eigen pietenmuts! Ga vervolgens buiten op stap en help Sinterklaas en de Pieten met cadeaus voor de dieren die in het bos leven.

 

Ze zijn namelijk een beetje jaloers omdat de Pieten het te druk hebben met cadeaus inpakken en bezorgen bij alle kinderen en daarom niet bij hen langs kunnen komen.

De boswachter heeft gehoord hoe verdrietig de dieren zijn en daarom dit Sinterklaaspad gemaakt. Maak jij de dieren blij en werk je zo aan je pietenskills? Na afloop mag je de pietenmuts mee naar huis nemen.


Beelden van vroeger

Ja, we doen er gewoon nog een. Vorige week hadden we beelden van de Renovatieloop uit 1983, deze week maken we een sprong in de tijd naar 1987. De Renovatieloop werd toen in het centrum van Schagen gehouden en wellicht zie je nog bekenden door het beeld schieten! Of jezelf, in een veel jongere versie😜 


De redactie bedankt je voor je aandacht. Goed weekend en sportieve groet!

Lopen, gewoon lekker lopen. Op onze vernieuwde baan!