Cursussen

flyer small 

Op 1 april 2019 start een nieuwe wandelbootcamp-cursus. In januari 2019 ging de eerste editie van de wandelbootcamp van start, het bleek een groot succes. Wij zijn klaar voor de tweede editie.
Bewegen op een uitdagende manier. Wandeltrainingen in combinatie met spierversterkende oefeningen op de atletiekbaan in Schagen. Dames en heren (vanaf 18 jaar) kunnen meedoen met deze trainingen. 10 weken lang kunnen de deelnemers op maandagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur de gevarieerde trainingen ervaren.

Wandelen kan altijd en overal, maar soms is een stok achter de deur best fijn. Ervaren dat variatie, door spierversterkende oefeningen toe te voegen, het nog uitdagender maakt. Trainen in groepsverband werkt motiverend en stimulerend en het kan een goede voorbereiding zijn op jouw (wandel)vakantie deze zomer.

Iedereen kan aansluiten bij deze trainingen. Er wordt rekening gehouden met ieder niveau.
Naast de trainingen is er nog een informatieavond door een fysiotherapeut en is er een kennismakingstraining met Nordic-Walking. De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan in Schagen (achter de Spartahal). 

 
cursus schagen cityrun  

Op donderdag 7 maart 2019 zijn 2 nieuwe hardloopcursussen gestart. Samen trainen naar de start van de “City Run Schagen” (voorheen 10EM van Schagen).
Trainen onder professionele begeleiding om de 5 km of de 10 km te kunnen volbrengen op zondag 19 mei 2019.  

Beginnerscursus hardlopen
Wij willen beginnende hardlopers op een verantwoorde manier leren hardlopen. Via een schema van 10 weken (1 keer per week onder begeleiding en 2 keer per week via een loopschema) wordt gewerkt naar het volbrengen van een 5 km. Op zondag 19 mei loop je de afsluitende 5 kilometer tijdens de “City Run Schagen”. Deelname is mogelijk vanaf 18 jaar. Naast de trainingen wordt er ook informatie over kleding, schoeisel, voeding gegeven en zal er speciale aandacht worden besteed aan blessurepreventie en- behandeling.
De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan in Schagen (achter de Spartahal), op  donderdagavond om 19.00 uur (tot +/- 20.30 uur). 

10 km arrangement
Voor hardlopers met al wat meer ervaring is er de cursus voor de 10 km. Via een schema van 10 weken wordt gewerkt naar het volbrengen van de 10 km tijdens de “City Run Schagen”. Trainen in groepsverband en onder professionele begeleiding stimuleert en motiveert. De trainingen zijn op donderdagavond van 19.45 uur tot 21.00 uur. 

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....