Competitie

We verwachten van je dat je in ieder geval mee doet met de zomer- en wintercompetitie. Dit zijn officiële wedstrijden van de Atletiekunie die door een vereniging georganiseerd worden. Er gaat naar de wedstrijden  een trainer mee voor begeleiding.
Daarnaast zoekt de vereniging een paar extra wedstrijden uit waar je eventueel aan kunt deelnemen. Aan het begin van ieder seizoen krijg je hierover een brief om je aan te melden. In de zomer zijn dit baanwedstrijden, in de winter een  indoor en cross lopen.

Zomercompetitie
In de zomerperiode (vanaf april-september) is er de zomercompetitie. Dit zijn drie wedstrijden op atletiekbanen. Deze wedstrijden zijn altijd op zaterdag van ongeveer 11.00 uur tot 16.00 uur.

Iedere wedstrijd bestaat voor de pupillen uit een estafette, een meerkamp en de lange afstand. Aan de estafette kun je alleen meedoen als er in jouw categorie  vier deelnemers zijn. 

De junioren doen als ploeg mee aan de competitie. De CD-junioren op drie zaterdagen (april, mei en juni) en de AB-junioren op 2 zondagen (mei, juni). Een ploeg bestaat uit ongeveer 5-9 atleten, die elk maximaal op 3 onderdelen mogen uitkomen. De trainer bepaalt (in overleg met de atleten)  wie op welk onderdeel uitkomt. De resultaten van alle atleten worden opgeteld en dat bepaalt de uitslag van de ploeg.

Wedstrijden Pupillen


De meerkamp voor de pupillen bestaat uit drie onderdelen: altijd sprint (40 of 60 meter), en daarbij verspringen, hoogspringen, balwerpen, of kogelstoten (vanaf B-pupillen). Aan het eind van de wedstrijd kun je eventueel meedoen aan een lange afstand (een 600 of 1.000 meter). Er is bij elke wedstrijd een prijsuitreiking voor zowel de meerkamp als de lange afstand. Iedereen krijgt een prestatiekaart waarop je uitslagen van die dag staan vermeld. De beste drie per categorie krijgen meestal een beker of medaille. Na deze drie wedstrijden bepaalt de Atletiekunie, op basis van de geleverde prestaties, wie naar de finalewedstrijd mag. Dat hoor je dan van je trainer.

Hoe verloopt een zomercompetitiedag?
We proberen gezamenlijk  te vertrekken in zo min mogelijk auto’s. De ouders worden gevraagd om zo nu en dan een keertje te rijden. Ze kunnen dan gelijk een beetje helpen als ploegleider of helpen bij het jureren. Bij de club waar de wedstrijd is zorgt de trainer die meegaat voor een plek waar we elkaar tussen de onderdelen door treffen.
Iedere categorie heeft een eigen tijdschema. Het hele tijdschema van alle groepen heet de chronoloog. Hierop kun je zien hoe laat en waar je onderdelen starten.

Wat moet ik meenemen naar een competitiedag?
Vier veiligheidsspeldjes voor je nummer, clubtenue (Geel-TAS'82 shirt en blauwe broek), lunchpakket, iets te drinken, warme kleding, het tijdschema (chronoloog), en natuurlijk je goede humeur. Eventueel een stoel, kleed, windschermtentje.
Rugnummer
Bij de wedstrijd kun je het rugnummer ophalen bij je trainer. Bij bijna alle onderdelen speld je het nummer op je rug, maar bij loopnummers van meer dan 400 meter speld je het nummer op je buik. Het nummer moet tijdens de wedstrijd zichtbaar zijn voor de juryleden.
Verhindering
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan de trainer. (liefst 2 weken voor de wedstrijd of nog eerder).

Wintercompetitie
In de winterperiode, in de periode november tot en met februari, zijn er drie crosscompetitie wedstrijden. Dit zijn lange afstand wedstrijden over onverhard en vaak heuvelachtig terrein. Denk aan 1000, 1500, 2000 meter. Wanneer je je geplaatst hebt kun je deelnemen aan de finale.
Ieder gaat op eigen gelegenheid naar deze crosswedstrijden toe. Je neemt lekkere warme kleding, iets te drinken en te eten en veiligheidsspeldjes mee om je startnummer vast te maken.

Heb je vlak voor de wedstrijd nog geen chronoloog gekregen? Kijk dan op de website van de organiserende vereniging.
Voor meer informatie: www.atletiekcompetities.nl
TAS ’82 is ingedeeld in Regio 4

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....