Zes Beweegroutes door zes wijken van Schagen

 2,5 kilometer wandelen, joggen, steppen of fietsen. En onderwijl de Schagense wijken (her)ontdekken, genieten van de natuur, buiten zijn en bewegen. Dat is in het kort wat de Beweegroute Schagen inhoudt. Een samenwerking met trim- en atletiekvereniging TAS’82.     beweegroute oefening

Het idee is voortgekomen uit het Sportakkoord Schagen. De Beweegroute Schagen is onderdeel van de Schager Wijkenlopen, die in 2021 de tiende editie beleeft.

Hoe veel rondes doe jij?
De Beweegroute moet mensen inspireren om lekker buiten te bewegen en dat kan op veel manieren. Over 2,5 kilometer staan verspreid door alle wijken pijlen die de route aangeven. Natuurlijk staat het je vrij om de route meerdere keren achter elkaar te volgen. Afhankelijk van wat jij kunt en hoeveel conditie je hebt.

Elke pijl een andere oefening
Bij de start van elke route staat een bord. Op dit bord staan een korte uitleg en inspiratie voor oefeningen die je bij de pijlen kunt doen. Bij het startpunt kun je een foto maken van het bord met alle oefeningen (wel zo makkelijk als je de route later nog een keer wilt doen). Of je gaat naar deze website en bekijkt de oefeningen hier.

Aanpassing voor rolstoelers
De routes zijn niet allemaal volledig rolstoeltoegankelijk, maar met een kleine aanpassing is het mogelijk om de route met een rolstoel te volgen.

Deel jouw inspanning met #beweegrouteschagen
Enthousiast geworden? Ga dan op zoek naar de pijlen in de wijken van Schagen en start jouw work-out. Deel jouw inspanning op social media met (hashtag) #beweegrouteschagen en inspireer anderen. Zo motiveer je hen ook om in beweging te komen.

Contactpersoon
Wil je meer weten? Neem dan contact op met Monique de Vries via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 0224 – 214 774.

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....