Officiële opening beweegroutes

Woensdagmorgen 24 juni om 11.00 uur hebben wethouders Joke Kruit en Hans Heddes de Schager beweegroute geopend. Dit deden zij in wijk Muggenburg. Bij de Spartahal en atletiekvereniging TAS ’82.

opening 1

De Beweegroute in stad Schagen moet mensen, jong en oud, inspireren om lekker buiten te bewegen. Team Sportservice Schagen en trim- en atletiekvereniging TAS’82 werkten samen om deze routes te maken in samenwerking met de gemeente.

“Het is ons streven om de gezondheid van onze inwoners te bevorderen,” zegt wethouder Kruit (Sportzaken). “Daarbij is de beweegroute heel goed aangegeven. Je kunt in de route fantastische oefeningen doen. Vrijblijvend. Ondertussen kun je genieten van het mooie in onze woonwijken in de stad,” zegt wethouder Heddes (Openbaar Gebied).

In alle zes wijken in Schagen ligt een beweegroute van ongeveer 2,5 kilometer. Dat zijn Groeneweg, Hoep Zuid en Noord, het Centrum, Waldervaart, Muggenburg en Nes Noord.” Bij elke pijl in de route kan men oefeningen doen.

Aan de slag met de nieuwe beweegroutes 

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....