Algemene info over TAS'82 Senioren en Masters

Trim- en Atletiekvereniging, afgekort TAS’82 opgericht op 1 september 1982, is o.a. een wegatletiekvereniging voor de echte wegatletiek maar ook voor sportief wandelen. We zijn een open vereniging voor alle niveaus, van beginners tot snelle wedstrijdlopers!

TAS’82 is uniek in de diverse trainingen die we bieden in het bos, op de atletiekbaan en op de weg. Bij de gevarieerde trainingen, uiteraard met verantwoorde begeleiding, staat kwaliteit hoog in het vaandel. TAS’82, met inmiddels ruim 400 leden, verzorgt trainingen maar ook wedstrijden zoals de 10EM van Schagen en de Hel van het Noorden.

We bewijzen bij elke training en wedstrijd dat prestaties samengaan met gezelligheid.

 Altijd al willen hardlopen? Is het er nooit van gekomen? Kom dan eens vrijblijvend naar een training.

 Clubkampioenschappen

2 keer per jaar wordt er gelopen voor de clubkampioenschappen. Iedere atleet loopt in zijn of haar categorie (gebaseerd op je leeftijd). De allersnelste in zijn of haar categorie wordt clubkampioen. Het kampioenschap wordt gelopen over twee wedstrijden.

  • De eerste wedstrijd wordt in november bij AV NOVA in Warmenhuizen gelopen. De afstand voor het clubkampioenschap is zowel voor de heren als voor de dames dit jaar 11 km.
  • De tweede wedstrijd wordt gehouden op de eigen atletiekbaan. De afstand voor de heren is 6,4 km (16 ronden) en voor de dames 3,4 km (8,5 ronden).

De resultaten worden opgeteld en de atleet (in zijn of haar leeftijdscategorie) met het beste resultaat is een jaar lang clubkampioen!

 Andere loopactiviteiten

Verder worden er nog een aantal wedstrijden door TAS’82 georganiseerd.
Op de atletiekbaan o.a. een 5 km en een 10 km testloop. In het winterseizoen zijn er in de duinen van Petten een aantal cross wedstrijden. Op de weg organiseert TAS’82 de tien Engelse mijl van Schagen en de Hel van het Noorden (Den Helder – Schagen) i.s.m SV Noordkop.

Als er veel belangstelling is voor een bepaalde wedstrijd, dan wordt gezamenlijk naar deze wedstrijd toegewerkt.

Naast trainingen geven de trainers ook informatie over schoeisel, voeding, blessurepreventie, schema's en bovendien behoort sportmassage tot de mogelijkheden (zie ook “Medisch”).

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....