De kop is eraf, van de Schager Wijkenlopen 2019

De eerste van de vijf in de wijk Groeneweg is gelopen. Het is alweer de negende editie.
Het was prachtig loopweer en dat pakte goed uit met zo’n kleine 150 deelnemers. Een heel goed begin zeggen we dan. Een record aantal voor Groeneweg!
Wethouder Joke Kruit  loste, in haar functie als wethouder w.o. sport, voor het eerst om half acht het startschot, en weg waren de lopers voor 1 of meerder rondjes van 2,5 km.
Het was een goed verdeeld veld met iets meer kinderen (60%) dan volwassenen (40%). 
De Aloysiusschool was al zeer sterk vertegenwoordigd. Maar voor alle kinderen is de oproep vooral voor je school mee te lopen( groep 3 t/m 8), want de school waarvan over deze 5 weken de meeste deelnemers meedoen ontvangt een fraaie prijs van Sportservice Schagen.
Voor alle deelnemers was er vers fruit van de RABO Bank en Omring Thuiszorg had voor alle kinderen t/m groep 8 wat aardigs bij de finish; dat is altijd iets wat met bewegen te maken heeft.  Voor elke deelnemers was er een vrijkaartje om te zwemmen in een van de baden van Schagen Actief ( De Wiel, De Veersloot, Maarten van der Weijdenbad). De Schager Wijkenlopen zijn ook dit jaar ook toegankelijk voor wandelaars, helaas nog te weinig gezien. Toch waren er ook twee illegale wandelaars gespot (? ).
Het bestuur van TAS’82 heeft besloten dat de deelnemers die tenminste 3x op het podium staan, ongeacht welke plek, een gratis lidmaatschap voor 1 jaar ontvangen.
Wij bedanken de sponsors en vrijwilligers die dit mogelijk maakten.

De eerste drie jongens en meisjes die een fraaie medaille ontvingen waren:
 
1. Jesse Wijdemans (10)
2. Milan Schouten (9)
3. Ben de Groot (10)
 
1. Noa Visser (12)
2. Lotte Kok (9)
3. Bente de Groot (10)
 
Volgende week donderdag (16 mei) zijn we bij het Clusius in Hoep Zuid. Dat doen wijn dan samen met de Wijkvereniging Hoep Zuid die 25 jaar bestaat.

Start om 19.30 uur en inschrijven v.a. 18.30 uur. Tot ziens.

Foto's zijn hier te zien.

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....