Winnaar Clubcompetitie

Einde van een seizoen


Een seizoeneinde met een zeer spannend eind in de clubcompetitie. Na al 20 edities waarin het min of meer voorspelbaar was wie zou winnen. Was het deze keer absoluut niet te voorspellen.
Met weer een keuze uit 20 wedstrijden met afstanden van 5 km tot de marathon op allerlei plaatsen en onder allerlei omstandigheden. Je moet er dan uit deze 20 wedstrijden minstens 10 kiezen
wil je in de einduitslag voorkomen van de TAS clubcompetitie. Met de handicap die je gekregen hebt op basis van 10 km kan je als je de meeste progressie maakt winnaar worden van onze loopcompetitie.

Was het in het begin van het seizoen die kleine opdonder Annemiek Bakker die enorm scoorde en het leek of zij voor de hoofdprijs wilde gaan. Maar het seizoen is lang en langzaam gleed Annemiek wat af en kwam Willem vd Voort om de bocht en nam het roer over. En zoals je weet hield hij dat tot de laatste wedstrijd vol.

De meeste hadden zich al verzoend met zijn kampioenschap maar niet die Sander Wijdemans. Was hij in het begin nog niet zo sterk na een blessure periode maar hij begon weer lekker te gaan en wist veel punten te scoren. En zoals je weet gaan de 10 beste scores tellen en vallen de langzaamste af. Zo ook bij Sander hij kwam steeds dichterbij tot de laatste wedstrijd, onze eigen 10 EM in Schagen. Sander stond maar 1/100 punt achter op Willem 105.73 om 105.72 razend spannend dus.

De mannen tot de tanden gewapend stonden aan de start om nog een keer flink te scoren om toch hun naam op die wisselbeker te krijgen. Beide scoorde ook weer zeer hoog. Willem nog ietsje beter als Sander maar door het wegvallen van hun slechtste tijden eerder dit seizoen kwam toch uiteindelijk Sander als winnaar uit de bus met ook maar een heel klein verschil 106.04 om 106.01.

Sander dus enorm blij en zo trots als een pauw met beker en bloemen gul een rondje uitdelend. Dank nog daarvoor Sander. En Willem die het enorm sportief oppakte en Sander van harte feliciteerde.
Hij zag ook wel de laatste tijd de bui hangen maar wist het tot het laatste moment super spannend te houden. Klasse mannen.
En niet te vergeten Good Old Cees Dubbeld met z`n 3e plaats op gepaste afstand van die 2 kanjers, maar toch heeft Cees een zeer goed seizoen achter de rug. Al klaagde hij eens over z`n handicap die te krap was en zo nooit de clubcompetitie kon winnen heeft hij bewezen best wel voor een ereplaats mee te kunnen doen.

Zo ook onze lof voor Co Wiskerke die zo vele loopjes heeft gedaan voor de competitie en daar de wisselbeker voor heeft gewonnen. Co die niet alleen de clubcompetitie volgde maar z`n gezicht ook op zoveel andere loopwedstrijden liet zien en altijd in het geel in de TAS kleur. Co onze waardering daarvoor.

Volgend seizoen natuurlijk weer een nieuwe competitie waarin ik hoop dat er weer vele atleten aan mee willen doen. En dat het maar weer spannend moge worden zodat het weer veel gezellige praatstof
op zal leveren tijdens de trainingen op de baan.

Jaap

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....