Sint Nicolaas wandeltocht

St.-Nicolaaswandeltocht 23 november 2014

Het was op deze morgen geen straf om vroeg op te staan: een schitterende zonsopgang beloofde een mooie zonnige dag en dat werd het ook.

Op het parkeerterrein stonden de mensen al klaar, Jaap met zijn lijstje. Vervolgens Coby opgepikt, die in Schoorl al op ons wachtte en toen naar de koffie bij de Viersprong. Niet voor iedereen, maar dat is het leuke: je magallemaal zelf weten wat je doet.

Vervolgens de tocht beginnen. Ook hier: doe wat je wilt: 10 km, 15 km. Ik liep met een groep de 15 km en we mochten meteen het Klimduin op. Nee toch? Vergissing in uw voordeel: de Klimweg, die ook best pittig is, maar heel mooi in herfstkleuren en het zonnetje maakte het nog feestelijker. Onder leiding van Ton genoten we allemaal van het zonnetje, paddenstoelen, de schitterende natuur en het goede gezelschap.

 

De Mariavlakte was afgesloten, dus werd de wandeling aanzienlijk korter. Bij de Berenkuil werden we verrast door heuse Zwarte Pieten en na een plaspauze richting bezoekerscentrum: Zat het er nu al op? Nee, we mogen nog een slinger maken, langs mooie huizen en komen vervolgens om 12.00 uur weer bij de Viersprong. Geen herinnering, waar je extra voor had moeten betalen, maar wel een speculaaspopje. De 15 km was dus ruim 12 km geworden en we kwamen bijna gelijk met de wandelaars van de 10 km aan, die ook een mooie wandeling in de benen hadden.

Voldaan terug in de auto: wat is het toch een prachtig gebied en een heerlijke vrijetijdsbesteding. Een gezellige groep mensen, die echt wel uitgebreid kan worden. Ook voor mensen die twijfelen: loop een keer mee, vriend of vriendin mag altijd mee ( die van mij loopt ook mee en is geen lid…..). 21 december is de volgende loop, dus schroom niet en trek de stoute wandelschoenen aan.

Sportgroet, Ivonne

Tip: neem bij dit soort wandelingen je pas van de wandelbond mee. Scheelt toch weer een euro!

 

 

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....