Den Helder - Schagen

Omdat het ons jubileum was, 3e lustrum, hebben we de dag ervoor een wandeltocht gehouden. Je weet niet waar je aan begint en wat je kunt verwachten, dus was het best spannend. En of het eenmalig zal blijven, wie weet…… Bij de evaluatie van 7 april a.s. staat dit op onze agenda. Het was zaterdagochtend al vroeg gezellig druk bij Hotel Den Helder aan de Marsdiepstraat. Daar was het inschrijfbureau en start van deze wandeltocht. Reden was de meer dan behoorlijke opkomst voor de wandeltocht van Den Helder naar Schagen. Aan de ‘proloog’ namen in totaal 117 enthousiaste wandelaars deel. Zij vertrokken zaterdagochtend, op weg voor de eveneens 25 kilometer lange wandeltocht door polder- en duingebied; hetzelfde parcours als de hardlopers. Voorzien van een routebeschrijving en goed gemutst vertrokken de eerste wandelaars, onder schitterende weersomstandigheden, even na negen uur vanaf Hotel Den Helder.

Slechts een paar uur later, rond 13.30 uur, meldden zich alweer de eerste wandelaars, nog steeds in blijde stemming, bij Hotel Igesz in Schagen. Daar mochten ze hun herinnering aan de wandeltocht in ontvangst nemen. Deze keer ook nog de bidon die door de gemeenten Den Helder en Schagen beschikbaar is gesteld. Alle wandelaars waren zeer tevreden over het prachtige parcours en de organisatie en zouden dit ook volgend jaar weer willen doen. Onderweg waren een drietal ruststops aanbevolen; Het Duinpannetje (Groote Keten), De Jonge Prins (t’ Zand) en De Koepel (Schagerbrug). Ook voor de ontvangstcommissie bij Igesz was het fantastisch te horen dat alles vlekkeloos was verlopen. Het is nu al een succes. In het voorcafé werd nog lang nagepraat en nagezeten door de wandelaars. De eigenaars van De Jonge Prins hebben zich al aangemeld om volgend jaar weer pleisterplaats te mogen zijn. Ook bij de Koepel was men tevreden over de aanloop. Eigenlijk zijn er alleen maar tevreden mensen. En dat kan nog lang worden gezien omdat alle deelnemers aan de wedstrijd + vrijwilligers en sponsoren een prachtige rugtas hebben ontvangen (met bidon van de gemeente). Gebruik deze en maak daarmee weer reclame voor onze Hel van het Noorden. De organiserende verenigingen TAS’82 en SV Noordkop Atletiek zijn verder weer heel blij dat dit sportieve evenement ook de financiele aandacht of in materiële zin, en waardering heeft gekregen van:

Jan Groot Keuken Import
Cinemagnus
Wooncompagnie
Stouthart & Hilber Notarissen
Best Western Slothotel Igesz
Abovo Media
Sporthal Sportlaan Den Helder
Runnersworld Alkmaar
GSG Schagen
Bakkerij Slijkerman
Assurantiekantoor Bakker
Albert Heijn Schagen
B&K autocentrum Schagen

De wegwedstrijdorganisatie bestaande uit Co Wiskerke, Berend Timmermans, Jan Kip en Alex Kuiper bedanken alle deelnemers, sponsors, maar in het bijzonder alle vrijwilligers. Zonder jullie kan zo’n evenement niet plaatsvinden. Ik hoop dat jullie de volgende keer ook weer beschikbaar zijn.
Tot ziens.
O ja, je ziet dat er alleen maar mannen bij deze organisatie zijn sinds het vertrek van Janny de Wit. Maar, we hebben ruimte…… wie durft?

Co Wiskerke,
Coördinator Den Helder-Schagen