Bladerentocht Zijdewind

 
Waarin een klein dorp groot kan zijn. Cool man, Gaaf man, Moet je doen man. Dit waren de woorden van wandelaars die eerder de bladerenloop in Zijdewind hebben gewandeld. Maar ik, en ook anderen twijfelde toch wel, want Pluvius had flink z`n best gedaan de afgelopen dagen en ik voorzag dat waar geen asfalt was het nog wel eens moeilijk wandelen was. Ook de zondagochtend leek het lang niet droog te blijven. Maar ja afspraak maakt plicht. En er op af, en we zullen het wel zien was het motto. Bij de Spartahal nog een tiental dapperen die van plan waren alle omstandigheden te trotseren. Naar Zijdewind dus. Eerst nog een lekker bakkie en om 10 uur van start. Na de rotonde al snel RA een klein asfaltweggetje in, leuk joh want het was ook nog eens droog. Toch was het al snel over met de euforie van een mooie wandeling Want na een hekje overgestapt te zijn belandde we in een zeiknat grasland gevolgd door een blubberig maïsveld.
 
 
Blijven lachen want je bent toch een grote jongen. Goed getrainde benen en goed schoeisel moesten het voor mij een makkie maken. Maar ik had woensdag toch nog een heupblessure waarbij ik nauwelijks kon lopen. Dit was weer over en moest me natuurlijk bewijzen. Dus niet zeuren en positief blijven. Gelukkig kwamen we weer op asfalt en na een stuk langs de Hartweg kwamen we bij de oud ijzerhandel van Bechtholt waar we werden onthaald op koffie, speculaas en of een pas geplukte verse elstar; heerlijk happen zo`n appel. Daarbij keken we ons ogen uit wat een gigantische berg oud ijzer op dat terrein. Tot m`n verbazing kregen we nog een rondleiding ook waar de gids vertelde over stroomkabels die gepeld werden tot stukjes van 4 mm vervolgens gezeefd enz tot alleen de stukjes koper overbleven. Olievaten vol van 900 kilo met een waarde van 5 euro de kilo. Ik telde al snel ongeveer 25 vaten vol. Jeminee wat gebeurt hier allemaal want zelfs het kunststof omhulsel van die kabels had z`n waarde. Wat te denken van onze schoenzolen. Ja dat wordt daar weer in verwerkt. Toen ook nog even naar die grote pers waar allerlei metalen geperst werden tot blokken van 90 bij 90 cm. Wat een apparaat zeg enorm. We moesten toch maar weer eens aan onze wandeling denken en vertrekken bij dit imposante gebeuren. Onder de brug door en weer een grasdijkje op waar het weliswaar redelijk droog was maar waar het bizar vol lag met paardenkeutels. Je moest een gaatje vinden om een voet ergens te kunnen plaatsen. Ook daar kwam weer een eind aan want na weer een hekje met overstap, wat wel erg verrot en onbetrouwbaar was, kwamen we op schone grasdijk en warempel het was nog steeds droog. Het regende nog steeds niet. Wonderlijk hoor want ik was tot de tanden toe gewapend met plastic maar had het helemaal niet nodig. Aan het eind van deze mooie dijk kwamen we bij gemaal De Kampen waarbij ik plotseling terug geworpen werd in de tijd. Ik ben hier geboren zeg. Mijn vader had hier z`n boeren bedoeningkje en ploeterde hier op deze stukken grond. Ik keek verwilderd in het rond maar zag voor me alleen maar koolland met heel veel water tussen de kolen en dacht van hèè ouwe je had het hier wel eens beter mogen draineren. Want wat werd het vreselijk vies. Modder en water en dan vlak langs dat enge slootkantje een opgave hoor om hier door heen te ploeteren. De modder kroop bij m`n broekspijpen omhoog, tot kniehoogte maar liefst Goh wat kwamen we er uit te zien vreselijk hoor. Toch kwam hier een eind aan en konden we in de berm van de Hartweg onze schoenen wat afvegen en na nog maar een paar honderd meter waren we weer bij Camping de Rietkraag waar vandaan we ook gestart waren. 210 wandelaars waren er gestart de helft van vorig jaar begrijp je dat nou. Al met al een bewogen wandeling met wonderbaarlijk geen regen en een reuze interessante koffiestop. Maar potverdorie zeg wat een natte weilanden en met die vieze modder rondom de witte kooltjes die er trouwens prachtig bij stonden.
 
Jaap.

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....