Wandelen in Clubverband?

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan?
De oplossing ligt bij TAS’82, de atletiekvereniging van Schagen.

Elke woensdagavond is er een wandeltraining op de atletiekbaan.
Elke dinsdagochtend is er een training Nordic-walking.
En elke zaterdagochtend wandelen we in de bossen van Schoorl.

Alle trainingen worden gegeven door gecertificeerde trainers, die altijd weer afwisselende trainingen geven.


Op woensdag beginnen we met een warming up: inlopen, opwarmoefeningen en looptraining. Vervolgens lopen we in de hoofdtraining met tempoverschillen, hetgeen goed is voor hart en longen. We eindigen altijd met een cooling-down: uitlopen en oefeningen.

De Nordic-walking-groep van dinsdag traint vooral in de duinen en op het strand van Petten en 1 x per maand op de atletiekbaan in Schagen.

Zaterdag in Schoorl lopen we lekker 1, 5 uur in de prachtige natuur van bossen, duinen en heide. Altijd weer een andere route en genietend van de wisselende uitzichten.

Wandelen is gezond voor lichaam en geest! Ten eerste omdat gedurende het sporten endorfines vrijkomen waardoor we ons happy gaan voelen. Ten tweede ontvangen we vitamine D omdat we buiten lopen.

Wist u dat u tijdens het wandelen effectiever bezig bent met vetverbranding dan bij hardlopen? Daarnaast is wandelen weinig blessuregevoelig. Kortom; ik kom na het wandelen altijd fit en opgewekt thuis.

De sfeer op de club is dan ook altijd prettig. De trainers zorgen er voor dat ieder zijn eigen tempo kan lopen. Wilt u lekker stevig doorlopen? Prima! Doet u het liever wat rustiger? Geen probleem! Hier weten de trainers mee om te gaan.

Ook doet de club mee aan allerlei wandelevenementen in de regio. We verzamelen dan in Schagen en gaan met z’n allen naar het wandelevenement. Het vervoer regelt zich zo vanzelf. Ook al rijdt u geen auto, u kunt altijd mee!

Bent u geïnteresseerd geraakt? Kom gerust eens op een training. De contributie valt reuze mee en de eerste les is altijd gratis. U meldt zich bij de trainer en de rest gaat vanzelf.

Willy Verduijn

Geregistreerd Psychosomatisch Oefentherapeut en Oefentherapeut Mensendieck

Senioren en masters Atletiek

Wij trainen op onze Baan, op de weg en in het bos. Kwaliteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel.
Lees meer.....

Jeugd Atletiek

Atletiek is een superleuke sport! Je bent meestal lekker buiten aan het trainen en er zijn veel verschillende onderdelen.
Lees meer.....

Wandelen

Vindt u wandelen in de frisse lucht ook zo heerlijk? Maar is er niet altijd iemand beschikbaar om mee te gaan wandelen?
Lees meer.....