Wat is Nordic Walking?Sinds september 2008 is TAS’82 gaan Nordic Walken. Elke dinsdagochtend vertrekt er om 09.30 uur een flinke groep enthousiaste mensen, onder leiding van Jaap Zuiker, richting het strand en de duinen om met elkaar te gaan Nordic Walken. Heerlijk wandelen met de poles, want zo heten de ‘stokken’ officieel. Voor de afwisseling lopen we de 1 e dinsdag van de maand in en om Schagen. Ook daar valt genoeg te zien en te beleven.
En wat is dat nou precies, Nordic Walking? Wel, Nordic walking is vlot wandelen met een diagonale techniek, die door de inzet van speciale stokken wordt ondersteund. Je krijgt hierdoor een wat evenwichtigere en snellere pas. Het bovenlichaam, samen met schouders en armen zijn naast de benen bij deze bewegingsloop betrokken. Zo worden vele spiergroepen aangesproken.
Doordat de hartslag omhooggaat en er een vetverbranding plaatsvindt, is het een van de effectiefste duursporten die gewrichten spaart en het hele lichaam traint. Met kleine groepjes je eigen snelheid bepalen en vooraf wat oefeningen om het lichaam wat soepeler te maken. Zo zijn we lekker 1 ½ uur bezig, met na afloop nog een bakkie thee toe voordat we weer huiswaarts keren. Voorwaar een sportieve en gezellige ochtend bij TAS’82.